Tämä Norjasta Suomeen tullut tyrmäävä helmi on ollut minun hallussa vuodesta 2014. Tämä kauniinvärinen soitin on Püchnerin ammattilainen malli ”Model 23 Antique finish” (antiikki-lakkaus), jonka sarjanumero on 8999. Soitin on jatkuvasti huollettu ja viimeinen tarkastus oli joulukuussa 2019.

bjos bassoonVarusteet:

• 20 vuotta kypsynyttä vaahteraa
  • hopeapäillystetyt painikkeet ja mekanismi
  • 13 rullaa
  • korkea D-painike, E/F#-trillipainike, Ab/Bb-trillipainike
  • Püchner alkuperäinen S-putki
  • Marcus Bonna MB-L1 nahkakotelo (alkuperäisen kotelon lisäksi)

Lisää tietoa Püchnerin mallista >>

Tämä soitin näkyy yleensä Polyteknikkojen orkesterin konserteissa. Jos olet kiinnostunut tutustumaan soittimeen tai kokeilemaan sitä, ota yhteyttä!

Hinta: 16.000 euroa (neuvotteltavissa – uusi Malli 23 on 33.000 euroa)

Bruno de Oliveira e Sousa (Espoo)
Puh. 0469217905
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

rooriorkesteri2Ilouutinen!

Soitinseuramme on saanut Suomen kulttuurirahastolta apurahan nuorten oboistien ja fagotistien kilpailun järjestämiseen Turussa!

Tarkempia tietoja ajankohdasta (vuonna 2021), kilpailusarjoista, säännöistä jne. saatte seuraamalla tiiviisti seuramme nettisivuja. Lähetämme myös kaikille seuramme jäsenille (joilla on osoitetiedot ajan tasalla) erillisen kisatiedotteen postitse ensi kesän aikana.

Mutta näin lyhyesti kerrottakoon, että kisa on tarkoitettu Suomessa vakituisesti asuville, nuorille röörisoittajille, jotka eivät ole ammattiopinnoissa. Kilpailussa on kolme sarjaa kummallekin soittimelle.

• Nuorimpien/aloittelijoiden sarja järjestetään ns. katselmuskisana, jossa ei jaeta ollenkaan sijoituksia vaan sen sijaan, ta-daa, kaikki osallistujat palkitaan!
  • Kaksi seuraavaa sarjaa määräytyy soittajan harrastuneisuuden tai iän mukaan (tiedot tarkentuvat piakkoin).

Kisatapahtuman yhteyteen on suunnitteilla muutakin toimintaa, kuten pedagogisia luentoja/-keskusteluja, Suuren rööriorkesterin harjoituksia sekä konsertti, soitinhuoltokurssi, soitinesittelyjä, mestarikurssiopetusta, konsertteja... Tapahtumassa riittää siis soitettavaa ja opittavaa kaikenikäisille, ja se järjestetään yhteistyössä Turun konservatorion kanssa.

Kiitämme lämpimästi Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahastoa apurahasta!

Suomen oboe- ja fagottiseura ry päätti vuosikokouksessaan 28.3.2020 nimetä 35-juhlavuotemme kunniaksi uusia kunniajäseniä. Heitä löytyi tänä vuonna fagotistien joukosta kaksi, Asko Artamaa Lahdesta ja Jarmo ”Corcci” Korhonen Turusta. Lämpimät onnittelut molemmille!

Seuramme johtokunnassa pitkään mukana ollut, puheenjohtajanakin toiminut Corcci oli vilpittömän yllättynyt ja kiitollinen uudesta arvonimestä.
– ”Oikein hyvältä tuntuu. Toki myös se, että muistetaan!”

Samoin johtokunnassamme jatkava Asko totesi, että kunniajäsenyys tuntuu melkoisen juhlalliselta!
– ”Huikeaan joukkoon on kutsuttu . On tullut käytyä historiaa mielessä, erityisesti seuran alkuajoilta, josta on jäänyt upeita muistoja.”

Vuosikokous valitsi myös johtokunnan, johon vuonna 2020 kuuluvat:

• Veera Pesu pj.
  • Eero Purhonen vpj.
  • Laura Clewer
  • Sanna Niemikunnas
  • Soineli Suomela
  • Anna-Kaisa Pippuri
  • Asko Artamaa

Laura jatkaa seuramme sihteerinä ja Sanna taloudenhoitajana. Asko hoitaa edelleen jäsenyyteen liittyviä asioita yhdessä Anna-Kaisa kanssa.

Bassoon reed bindingFagotin koulutustapahtuma Tampereella 21.-22.3.2020 yhteistyössä Sibelius-Akatemian ja paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa.

Fagottikouluttajana Radion Sinfoniaorkesterin soolofagotisti Otto Virtanen SibAlta.

Konsertti sunnuntaina 22.3. Laikun salissa klo 16.30.

Tapahtumassa myös fagotin soitinesittelyä.

Näyttelyssä esillä yli 30 uutta ja käytettyä fagottia mm. seuraavilta valmistajilta: O. Adler, FOX, Kronwalt, Gebr. Mönnig, G. Mollenhauer, B. Moosmann, Püchner, Renard, Schreiber, G. Wolf, Yamaha.

Lisäksi tarjolla on fagotti- ja kamarimusiikkinuotteja (Accolade) sekä suukappaleiden valmistustyökaluja niin fagotille kuin oboellekin (Reed Machines).

Näyttely järjestetään Tampereen Musiikkiakatemialla (F.E. Sillanpäänkatu 9) 17.4.2020 klo 10-18 ja Helsingissä (Holiday Inn Helsinki West - Ruoholahti) 18.-19.4.2020 klo 10-18.

Katso lisää mainoksista: Helsinki, Tampere

TuttiFagotti