PONNISTUS UUTEEN SYYSLUKUKAUTEEN HELSINGIN KALLIOSALISSA 13.-14.8.2022

SOFS järjestää lukuvuoden alkuun tapahtumaviikonlopun Helsingissä uudessa Kalliosalissa. Kaksipäiväisen koulutustapahtuman pääpaino on yhteissoitossa rööriorkesterin merkeissä. Orkesteria johtaa Saku Mattila. Rööriorkesteriin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset oboistit ja fagotistit. Ison rööriorkesterin lisäksi edistyneemmistä soittajista kootaan rööriensemble, jonka ohjelmassa on Mozartin Gran Partitan 1. osa (sov. Saku Mattila). Tämä porukka harjoittelee jo perjantai-iltana.

Tapahtumaviikonlopun yhteydessä järjestetään myös oboen ja fagotin mestarikurssit soitoissaan pidemmille oleville nuorille. Opettajina ovat Nürnbergin musiikkikorkeakoulun oboemusiikin professori Clara Dent-Bogányin ja Hannoverin Musiikkikorkeakoulun fagottimusiikin professori Bence Bogányi.

Tapahtuma järjestetään Suomen kulttuurirahaston tuella ja se on seuran jäsenille maksuton. Lisäksi pitkänmatkalaisten on mahdollista saada SOFS:lta avustusta matka- ja majoituskuluihin.

Ilmoittautuminen ma 20.6.2022 mennessä tällä LOMAKKEELLA.

Tapahtuman alustava aikataulu
(muutokset mahdollisia)

PE 12.8. (harjoituspaikka avoin) Gran partita -harjoitus

LA 13.8.
10-11.30 Rööriorkesteri
11.30-12.15 Gran partita -harjoitus salissa / muilla yhteisöllistä ohjelmaa muissa tiloissa / rööritohtori tavattavissa
Lounastauko
13-14 Rööriorkesteri
14.15-15 Ohjelma tarkentuu
16-20 Clara Dent-Bogányin ja Bence Bogányin mestarikurssit

SU 14.8.
10-10.45 Rööriorkesteri
11-12.30 Clara Dent-Bogányin ja Bence Bogányin mestarikurssit
Lounastauko
13.15-14.15 Kenraaliharjoitus
15.00 KONSERTTI

Kiitos kaikille leiriapurahaa hakeneille! Hakemuksia tuli kaiken kaikkiaan 29 kappaletta. SOFSn johtokunta budjetoi avustuksiin 3000 euroa, jotka jaettiin niin, että kaikki yhdelle leirille osallistuvat (25 hakijaa) saivat 100 euron avustuksen ja neljä useammalle leirille osallistuvaa hakijaa saivat 125 euron avustuksen. Avustuksista on tiedotettu kaikkia hakijoita henkilökohtaisesti. Mukavaa leirikesää!

Voit anoa leiriapurahaa kesän 2022 kotimaisille musiikkileireille osallistumista varten. Tulemme jakamaan SOFSn johtokunnan harkinnan mukaan useita 100-300€ suuruisia apurahoja.

Lähetä vapaamuotoinen anomus osoitteella: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 5.5.2022 mennessä. Kerro viestissä nimesi, ikäsi, soitin ja mille leirille olet osallistumassa. Mainitse myös leirimaksun suuruus ja mahdolliset matkakulut. Myös yli 18-vuotiaat soitinseuramme jäsenet voivat hakea avustusta! Leiriapurahaa voi hakea kaiken ikäiset SOFSn jäsenet.

Teemme päätöksen apurahojen jakamisesta toukokuussa. Avustus maksetaan maksettua leirimaksukuittia vastaan, eli kopio tai kuvaviesti maksetusta kuitista tulee toimittaa SOFS:lle ennen maksua.

Oboisteille ja fagotisteille tarjolla olevia kesäleirejä:

Järvenpään puhallinmusiikkiviikko 11.-17.7.2022

Oboe: Dimas Ruiz Santos
Fagotti: Eero Purhonen

Kuhmon kamarimusiikki musiikkikurssit, 10.-23.7.2022
hakuaika on päättynyt 11.4.
Oboe: Blanca Gleisner, Kyeong Ham

Lohjan musiikkikurssi 12.6.-22.6.2022
Oboe: Piia Maunula
Fagotti: Mika Ylärakkola

Laura Clewer on valittu seuramme uudeksi puheenjohtajaksi ja Soineli Suomela varapuheenjohtajaksi sunnuntaina 20.3. pidetyssä vuosikokouksessa. Uusina johtokunnan jäseninä aloittavat Noora Van Dok ja Mallu Seppä. Sanna Niemikunnas, Asko Artamaa ja Anna-Kaisa Pippuri jatkavat "vanhoina".

Vuosikokous päätti jäsenmaksuista seuraavaa:
- nuorisojäsen (alle 16 v.) ei maksua
- opiskelijajäsen 15 €
- varsinainen jäsen 30 €
- kannatusjäsen (yksityishenkilö esim. nuorisojäsenen vanhempi) 30 €
- yhteisöjäsen 100 €

Uuden johtokunnan järjestäytymiskokous valitsi keskuudestaan sihteeriksi Anna-Kaisa Pippurin ja päätti, että taloudenhoitajana jatkaa Sanna Niemikunnas.

Kiitos monet vuodet toiminnantarkastajana toimineelle Martti Pesoselle sekä vuosikokouksen puheenjohtajalle, Pirkko Kotilalle. Kiitos myös pitkään seuran puheenjohtajanakin toimineelle Eero Purhoselle sekä Veera Pesulle työstä SOFS:n johtokunnassa.

Kevään aikana on tuplaröörisoittajille tarjolla useita vakituisia työpaikkoja.
Open vacancies for double reed players in Finland this spring.

lapinkamariorkesteri2Lapin kamariorkesteri, fagotin äänenjohtaja

Turun filharmoninen orkesteriTurun Filharmoninen Orkesteri, fagotin soittaja kontrafagotin soittovelvollisuudella

puolustusvoimatLapin sotilassoittokunta, oboen äänenjohtaja

kokousSuomen oboe-ja fagottiseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään su 20.3.2022 klo 13 Sibelius-Akatemian Nervanderinkadun toimipisteessä, osoitteessa Nervanderinkatu 13, Helsinki.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Asiakirjat sekä kokouslista ovat nähtävillä paikan päällä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta. Google Meets-linkki lähetetään mukaan ilmoittautuneille.

Vuosikokouksen yhteydessä järjestetään SibAn Tsemppi-ryhmän koulutustapahtuma. Olet tervetullut kuuntelemaan nuorten oboistien konserttia jo klo 12. Kokouksen jälkeen soitamme yhdessä nuorten kanssa n. klo 14-16. Yhteissoittomateriaalit toimitetaan mukaan ilmoittautuneille myöhemmin.

Ilmoittautumiset suoraan seuran sihteerille (huom. paikkoja rajoitetusti koronarajoitusten vuoksi): Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.