opottiGeneven kansainväliseen oboekilpailuun on valittu 32 osallistujaa 19 eri maasta. Korona-pandemiasta johtuen kilpailun ensimmäistä kierrosta pääsee seuraamaan netin välityksellä, kun kandidaattien tekemät resitaalivideot esitetään 13.-19.9.2021.

Resitaalikierroksen tulokset julkaistaan 20.9. ja kilpailu jatkuu semi-finaalilla (25.-26.10.) ja finaalilla (29.10.) Genevessä.

Lue ja katso lisää:

rooriorkesteri2

Suomen Oboe- ja Fagottiseura ry järjestää Turun Tuplaröörikilpailun yhteistyössä Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Turun ammattikorkeakoulun kanssa 17.-19.9.2021. Oppilaitokset tarjoavat kilpailua varten tarvittavat tilat osoitteessa Linnankatu 60, Turku. Kisa järjestetään Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahaston tuella.

Kilpailu on tarkoitettu Suomessa vakituisesti asuville nuorille oboisteille ja fagotisteille. Kilpailussa on molemmille soittimille kolme sarjaa, joissa on liikkumavaraa osallistujien syntymävuosien osalla.

Ilmoittautumisaika on päättynyt, mutta vielä ehdit mukaan mm. fagottisymposiumiin la 18.9. aamulla klo 9.30 sekä seuraamaan kilpailua. Crichton-saliin voimme ottaa kuulolle noin 75 henkilöä.

Turussa kuullaan mm. ensiesitykset seuraavista uusista, kilpailua varten sävelletyistä teoksista:

• Saku Mattila: Röö Röö Röö Shhhh
  • Jorma Valjakka: Epsilon ja Epsilon II oboelle ja pianolle
  • Otto Virtanen: Sudoku Toccata

Lisäksi Timo Klemettisen Miekkonen, joka on sovitettu kilpailua varten fagotille ja pianolle. Kappale on osa Kasvimaalla kaikki hyvin -sarjaa joka on Jukka Itkosen samannimisen runokirjan pohjalta valmistettu lastenkonserttikokonaisuus.

Myydään upea ruusupuusta tehty ammattitason oboe, jonka sointi on kaunis sekä tumma. Oboe on uniikki ja harvinainen laatusoitin valmistajaltaan Hans Kreul Tübingen. Oboe on hyvässä kunnossa ja ollut viimeiset 8 vuotta käyttämättömänä mutta säännöllisesti öljyttynä.

Oboe sijaitsee pääkaupunkiseudulla mutta olen valmis lähettämään sen, kun sopiva ostaja löytyy.

Hintapyyntö: 2700 €

Mikäli olet kiinnostunut oboesta, niin ota yhteyttä numeroon 050 4671809 (Joona) niin keskustellaan soittimesta tarkemmin.

kreul1kreul2

Lapin kamariorkesterissa on haettavana oboen äänenjohtajan toimi englannintorven soittovelvollisuudella.

• Koesoitto lauantaina 2.10.2021
  • Hakuaika päättyy tostaina 9.9.2021 klo 15
  • Koesoittotehtävinä Mozartin Oboekonserton I- ja II-osa kadensseineen, Schumannin romanssit I ja II, vapaavalintainen vuoden 1899 jälkeen sävelletty soolokappale tai sen osa (max 5 min), sekä hakuajan jälkeen lähetettävät kamarimusiikki- ja orkesteritehtävät.
  • Lisätietoja Lapin Kamariorkesterin kotisivuilta

Joensuun kaupunginorkesterissa on haettavana oboen varaäänenjohtajan toimi englannintorven soittovelvollisuudella.

• Koesoitto lauantaina 27.11.2021
  • Hakuaika päättyy torstaina 14.10.2021 klo 15
  • Koesoittotehtävinä Mozartin Oboekonserton I- ja II-osa ilman kadensseja, Schumannin kolme romanssia, sekä orkesteritehtävät
  • HUOM! Koesoiton ensimmäinen kierros toteutetaan videokarsintana. Lue tarkemmat tiedot ja ohjeet Joensuun kaupunginorkesterin kotisivuilta.

Tampere Filharmoniassa on haettavana fagotin varaäänenjohtajan toimi

• Koesoitto maanantaina 29.11.2021
  • Hakuaika päättyy 17.10.2021 klo 23.59
  • Koesoittotehtävinä Mozartin Fagottikonserton I- ja II-osa ilman kadensseja, Nielsenin Puhaliinkvintetto op. 43, sekä orkesteritehtävät.
  • Lisätietoja Tampere Filharmonian kotisivuilta.

lapinkamariorkesteri2joensuunkaupunginorkesteritamperefilharmonia

oboe 2021 08 23Hyvä soitin alkutaipaleelle. Ei mikään muovipilli, vaan asiallinen soitin kelpo koneistolla.

Käsituen voi halutessaan irrottaa.

Hintapyyntö 850 € (uutena noin 2400 €)

Tiedustelut:
Olli Varonen