rooriorkesteri2Ilouutinen!

Soitinseuramme on saanut Suomen kulttuurirahastolta apurahan nuorten oboistien ja fagotistien kilpailun järjestämiseen Turussa!

Tarkempia tietoja ajankohdasta (vuonna 2021), kilpailusarjoista, säännöistä jne. saatte seuraamalla tiiviisti seuramme nettisivuja. Lähetämme myös kaikille seuramme jäsenille (joilla on osoitetiedot ajan tasalla) erillisen kisatiedotteen postitse ensi kesän aikana.

Mutta näin lyhyesti kerrottakoon, että kisa on tarkoitettu Suomessa vakituisesti asuville, nuorille röörisoittajille, jotka eivät ole ammattiopinnoissa. Kilpailussa on kolme sarjaa kummallekin soittimelle.

• Nuorimpien/aloittelijoiden sarja järjestetään ns. katselmuskisana, jossa ei jaeta ollenkaan sijoituksia vaan sen sijaan, ta-daa, kaikki osallistujat palkitaan!
  • Kaksi seuraavaa sarjaa määräytyy soittajan harrastuneisuuden tai iän mukaan (tiedot tarkentuvat piakkoin).

Kisatapahtuman yhteyteen on suunnitteilla muutakin toimintaa, kuten pedagogisia luentoja/-keskusteluja, Suuren rööriorkesterin harjoituksia sekä konsertti, soitinhuoltokurssi, soitinesittelyjä, mestarikurssiopetusta, konsertteja... Tapahtumassa riittää siis soitettavaa ja opittavaa kaikenikäisille, ja se järjestetään yhteistyössä Turun konservatorion kanssa.

Kiitämme lämpimästi Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahastoa apurahasta!