fagottiSOFS suunnitteli syystapahtumaa järjestettäväksi 20.-22.11.2020. Valitettavasti koronatilanteen vuoksi seura ei pystynyt järjestämään suurempaa kaikille avointa tapahtumaa. Kuitenkin tuona viikonloppuna fagotisteja kokoontuu pienemmällä porukalla yhteen sekä Tuusulassa että Helsingissä. Valitettavasti tapahtumat ovat ulkopuolisilta ja liveyleisöltä suljettu mutta seura haluaa muistaa jäseniään tarjoamalla Tuusulasta kaksi livestriimattua luentoa. Myös Helsingin konservatorion tapahtuman terveiset kuullaan SOFSn somessa.

Tuusulan tapahtuma yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen kanssa

Tuusulassa Keskisen-Uudenmaan musiikkiopiston (KUM) Aino-salissa kokoontuu kolmen musiikkiopiston fagotistit. Mukana KUMn lisäksi ovat Hyvinkään musiikkiopisto ja Nurmijärven musiikkiopisto. Erkki Suomalainen (Helsingin kaupunginorkesteri ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia) pitää tuolloin mestarikurssin ko. opistojen oppilaille sisältäen niin omia soittotunteja kuin yhteissoittoakin suositusten sallimissa rajoissa.

Opetusvierailu on osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen ja suomalaisten musiikkioppilaitosten opetusyhteistyötä, jolla halutaan rakentaa yhteistyötä eri toimijoiden ja koulutustasojen välillä. Opetusvierailujen lähtökohtana on tukea nuoria musiikinharrastajia ympäri Suomen ja tehdä pitkäjänteistä työtä innostuksen ja mahdollisuuksien lisäämiseksi koko maassa. Lisätietoja löytyy Taideyliopiston Sibelius-Akatemian sivuilta.

Seuran jäsenille tapahtuma tarjoaa kaksi liveluentoa (tallenteet luennoista ovat katsottavissa vuoden loppun saakka).

BassoonBeatHelsinki - Helsingin konservatoriolla

Helsingin konservatorion BassoonBeatHelsinki tapahtuma supistui ja konservatoriolle kokoontuu viikonloppuna talon omat soittajat parilla vierailevalla fagotistilla vahvistettuna. Mikko-Pekka Svalan johdolla on luvassa soooesityksiä ja fagottiyhtyemusisointia. Seuran somessa kuullaan ja nähdään tunnelmapaloja myös tästä tapahtumasta.