Kuva: Timo Virkkala

Syyskuussa Helsingin konservatoriolla järjestetty Bassoon Beat -tapahtuma valittiin yhdeksi Suomen musiikkioppilaitosten liiton Vuoden pedagoginen teko 2023 -voittajista.

Mikko-Pekka Svalan ideoima Bassoon Beat järjestetiin Helsingin konsevatoriolla jo kolmatta kertaa. Tapahtuma kokosi yhteen yli 40 fagotistia eri puolilta Suomea. Mukana oli niin musiikkiopistolaisia kuin ammattilaisiakin ja yksi tapahtuman iso missio onkin kohtauttaa eri ikäiset ja tasoiset fagotistit mestari-kisälli -ajatuksella. Viikonloppu oli todella antoisa ja antoi uutta virtaa fagotinsoittoon varmasti kaikille osallistuneille.

Tapahtuma sisälsi paljon yhteissoittoa kolmen eri tasoisen fagottiorkesterin riveissä. Ohjelmaan mahtui myös sekä uuden sävellyksen että uusien sovitusten kantaesityksiä. Kiitos näistä Eino Launoselle ja Ashby Mayesille! Soiton lisäksi fagotistit pääsivät vierailemaan Tutti-Fagotin myyntinäyttelyssä, jossa saatavilla / kokeiltavana oli niin soittimia kuin kaikenlaista fagottitarviketta, myös nuotteja. Tapahtuma huipentui konsertteihin sekä lauantaina että sunnuntaina.

Tapahtumassa oli mukana soittajia seuraavista

musiikkiopistoista: Helsingin Konservatorio, Itä-Helsingin musiikkiopisto, Keski-Helsingin musiikkiopisto, Espoon musiikkiopisto, Joensuun konservatorio, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Muho Mannheim ja Malagan konservatorio

ja orkestereista: Helsingin kaupunginorkesteri, Suomen Kansallisooppera ja -baletti, Tampere Filharmonia, Turun filharmoninen orkesteri, Kuopion kaupunginorkesteri ja Joensuun kaupunginorkesteri.

Kiitos ja onnea vielä kerran Mikko-Pekka Svala, Noora Van Dok, Helsingin Konservatorio ja Tutti-Fagotti.

Lue ja kuuntele lisää palkinnosta Suomen musiikkioppilaitosten liiton nettisivuilta:
Vuoden pedagoginen teko 2023 -palkinnot: Musiikkioppilaitokset kehittävät tulevaisuuden toimintaa perinteiden pohjalta
Selvät sävelet -podcast: esittelyssä vuoden pedagoginen teko -palkitut