uki400Suomen Oboe- ja Fagottiseura esiintyy tänä vuonna Crusell-viikon konsertissa sunnuntaina 23.7.2017 esittämällä Händelin Ilotulitusmusiikin mahdollisimman samanlaisella kokoonpanolla kuin viime vuonna Turussa. Mukana on myös oikea ilotulitus.

Seuran osalta aikataulu on pääpiirteissään seuraava:

la 22.7.

• seuran järjestämä kuljetus Helsingistä n. klo 13.00
  • harjoitus Uudessakaupungissa klo 18.00...21.00

su 23.7.

• Klo 10-11 Harjoitus Päivän puhallusta varten
  • Klo 12 Päivän puhallus torilla
  • Klo 14-17 Ilotulitusharjoitus
  • konsertti klo 22.00 Vallinmäellä

ma 24.7.

• Washington Barella opettaa nuoria oboisteja sekä luennoi pedagogiikasta klo 13-16 Pohitullin koulun musiikkiluokassa.
    Luento on tarkoitettu erityisesti oboensoiton opettajille ja opiskelijoille!
  • Puhallinkvintetti Lunga esiintyy Vanhassa kirkossa klo 18.
  • paluu Helsinkiin seuran kuljetuksella, klo toistaiseksi avoin

stipendisotaveteraaneiltaTampereen keskusta-alueen perinteikkään oppilaitoksen Juhannuskylän koulun kevätjuhlassa nähtiin uudenlainen veteraaniperinteen siirtämiseen liittyvä avaus, kun koulun 3A luokan oppilas Aaro Martikainen vastaanotti sotavateraanien hänelle myöntämän kiitos- ja kannustusstipendin veteraanien hyväksi tehdystä työstä.

Tampereen konservatoriossa fagotin soittoa opiskeleva 10-vuotias virtuoosi vastaanotti järvisuomalaisen Puumalan Sotaveteraaniyhdistyksen lahjoittaman stipendin kiitoksena ansiokkaasta esiintymisestään yhdistyksen keväisissä 50-vuotisjuhlissa.

Stipendin lahjoittajat toivovat tällaisesta pienimuotoisesta palkitsemiskäytännöstä uuttaa yhdyssidettä koulujen ja veteraanityötä tekevien perinneyhdistysten välille. Silloin kuin aihetta paikallisesti on, perinteen vaalijat voisivat aivan hyvin symbolisella kiitoseleellä rakentaa veteraanityö- ja perinnesiltaa eri sukupolvien välille yhteistyössä paikallisten oppilaitosten kanssa.

Puumalan veteraaniyhdistyksen Suomi 100 -vuoden merkeissä tekemä uudentyyppinen idea ja aktivointiavaus ansaitsee vastavuoroisuus periaatteeseen nojautuvana, lapsia ja nuoria aktivoivana yhteistyökuviona veteraani- ja perinnetyöjärjestöjen kaiken tuen.

Paikallinen pieni ele suuren asian puolesta luo perustan ja lujan kivijalan tulevien polvien laaja-alaiselle perinnetyölle.

Keväisenä viikonloppuna Sibelius-Akatemian Töölönkadun toimipiste täyttyi innokkaista nuorista oboisteista. Kaikkiaan 26 nuorta kahdestatoista eri musiikkioppilaitoksesta saapui klo 10 lauantaiaamuna Ackté-saliin, jossa oboensoiton lehtori Jorma Valjakka toivotti kaikki tervetulleiksi tapahtumaan. Kovin kauaa ei höpötelty, vaan Jorma aloitti heti yhteisten hengitysharjoitusten ohjaamisen. Muutamien röörisoittoharjoitusten jälkeen oboistit jatkoivat matkaansa pienryhmissä eri opettajien luo opettelemaan röörinveistoa, kamarimusisointia ja oboensoittoa.

Tapahtuma oli osa Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa kolmevuotista hanketta, jonka tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli madaltamaan kynnyksiä sekä rakentamaan yhteistyötä eri toimijoiden ja koulutustasojen välillä.

Viikonloppu huipentui päätöskonserttiin, jossa esiintyi muun muassa Suomen Oboe- ja Fagottiseuran orkesteri Soineli Suomelan johdolla.

rooriorkesteri 2017 03

Suomen Oboe- ja Fagottiseuran Kevättapahtuma järjestetään Pihlajamäen nuorisotalolla (Moreenitie 2, Helsinki) 25.-26.3.2017.

SOFS logoOhjelma

Lauantai

• Majoittuminen klo 17 alkaen
  • Yhteissoittoharjoitus klo 18-20
  • Iltapala klo 20

Sunnuntai

• 09.00-10.00 aamupala
  • 10.00-11.30 yhteissoittoa
  • 11.30 Tavaroiden pakkaaminen ja siirtyminen yhteiskuljetuksella lounaalle sekä Sibelius-Akatemialle Wegelius-saliin
  • 14.00 harjoitus
  • 15.00 konsertti

Paketin hinta (ruokailut, yöpyminen ja kuljetus) yht. 25€.

Yhteissoittonuotit toimitetaan helmikuussa.

SOFS-viikonloppuna 25.-26.3.2017 ovat paikalla myös Tutti Fagotti sekä Oboes.ch.

Paikka Sibelius-Akatemia T-talo (Töölönkatu 28), 3. krs.

Tutti Fagotti lauantaina 25.3. klo 10-16 luokka 304.

• Testattavana ja ostettavana merkkejä kuten O. Adler, FOX, Kronwalt, Gebr. Mönnig, G. Mollenhauer, B. Moosmann, Püchner, Renard, Schreiber, G. Wolf, Yamaha
  • Lisäksi laaja valikoima fagotinhuolto- ja röörintekotarvikkeita
  • Katso esite >>

Oboes.ch lauantaina 25.3. klo 10-16 ja sunnuntaina 26.3. klo 12-16.

• Opus linen uusi oboemalli (Opus Excellence) testattavana
  • Reed Machines -työkalut
  • Riegerin valmistamia fagottitarvikkeita
  • Myynnissä myös koteloita, puita, valmisröörejä yms. tarvikkeita

TuttiFagottioboes ch

matthias raczTuttu Fagotti järjestää fagotin mestarikurssin fagotisti Matthias Ráczin johdolla 29.-30.4.2017. Rácz työskentelee sekä Tonhalle Orchestra Zürichissä (fagotin äänenjohtaja) sekä professorina Hochschule Musik und Theater Zürichissä.

Kurssi järjestetään Hampurissa osoitteessa:

Tutti Fagotti GmbH
Axel-Springer-Platz 2
20355 Hamburg

Opetuskielinä saksa ja englanti.

Kurssin hinta aktiivioppilaille 190€ ja passiivioppilaille 50€/päivä tai 75€ kaksi päivää.

Esite/ilmoittautumislomake >>