Keväisenä viikonloppuna Sibelius-Akatemian Töölönkadun toimipiste täyttyi innokkaista nuorista oboisteista. Kaikkiaan 26 nuorta kahdestatoista eri musiikkioppilaitoksesta saapui klo 10 lauantaiaamuna Ackté-saliin, jossa oboensoiton lehtori Jorma Valjakka toivotti kaikki tervetulleiksi tapahtumaan. Kovin kauaa ei höpötelty, vaan Jorma aloitti heti yhteisten hengitysharjoitusten ohjaamisen. Muutamien röörisoittoharjoitusten jälkeen oboistit jatkoivat matkaansa pienryhmissä eri opettajien luo opettelemaan röörinveistoa, kamarimusisointia ja oboensoittoa.

Tapahtuma oli osa Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa kolmevuotista hanketta, jonka tavoitteena on luoda pysyvä toimintamalli madaltamaan kynnyksiä sekä rakentamaan yhteistyötä eri toimijoiden ja koulutustasojen välillä.

Viikonloppu huipentui päätöskonserttiin, jossa esiintyi muun muassa Suomen Oboe- ja Fagottiseuran orkesteri Soineli Suomelan johdolla.

rooriorkesteri 2017 03

Suomen Oboe- ja Fagottiseuran Kevättapahtuma järjestetään Pihlajamäen nuorisotalolla (Moreenitie 2, Helsinki) 25.-26.3.2017.

SOFS logoOhjelma

Lauantai

• Majoittuminen klo 17 alkaen
  • Yhteissoittoharjoitus klo 18-20
  • Iltapala klo 20

Sunnuntai

• 09.00-10.00 aamupala
  • 10.00-11.30 yhteissoittoa
  • 11.30 Tavaroiden pakkaaminen ja siirtyminen yhteiskuljetuksella lounaalle sekä Sibelius-Akatemialle Wegelius-saliin
  • 14.00 harjoitus
  • 15.00 konsertti

Paketin hinta (ruokailut, yöpyminen ja kuljetus) yht. 25€.

Yhteissoittonuotit toimitetaan helmikuussa.

SOFS-viikonloppuna 25.-26.3.2017 ovat paikalla myös Tutti Fagotti sekä Oboes.ch.

Paikka Sibelius-Akatemia T-talo (Töölönkatu 28), 3. krs.

Tutti Fagotti lauantaina 25.3. klo 10-16 luokka 304.

• Testattavana ja ostettavana merkkejä kuten O. Adler, FOX, Kronwalt, Gebr. Mönnig, G. Mollenhauer, B. Moosmann, Püchner, Renard, Schreiber, G. Wolf, Yamaha
  • Lisäksi laaja valikoima fagotinhuolto- ja röörintekotarvikkeita
  • Katso esite >>

Oboes.ch lauantaina 25.3. klo 10-16 ja sunnuntaina 26.3. klo 12-16.

• Opus linen uusi oboemalli (Opus Excellence) testattavana
  • Reed Machines -työkalut
  • Riegerin valmistamia fagottitarvikkeita
  • Myynnissä myös koteloita, puita, valmisröörejä yms. tarvikkeita

TuttiFagottioboes ch

matthias raczTuttu Fagotti järjestää fagotin mestarikurssin fagotisti Matthias Ráczin johdolla 29.-30.4.2017. Rácz työskentelee sekä Tonhalle Orchestra Zürichissä (fagotin äänenjohtaja) sekä professorina Hochschule Musik und Theater Zürichissä.

Kurssi järjestetään Hampurissa osoitteessa:

Tutti Fagotti GmbH
Axel-Springer-Platz 2
20355 Hamburg

Opetuskielinä saksa ja englanti.

Kurssin hinta aktiivioppilaille 190€ ja passiivioppilaille 50€/päivä tai 75€ kaksi päivää.

Esite/ilmoittautumislomake >>

oulusinfonia logoOulu Sinfoniassa on haettavan oboen soittajan vakinainen tehtävä. Toimenkuvaan kuuluu myös englannintorven soittaminen sivusoittimena tarvittaessa.

Koesoitto

• Maanantaina 15.5.2017 klo 10.00 alkaen Madetojan salissa, Leevi Madetojan katu 1-3, Oulu

Koesoittotehtävät

1. Mozart: Oboekonsertto C-duuri, 1. ja 2. osa ilman kadensseja
  2. Britten: Six Metamorphoses after Ovid (op. 49), osat 1. "Pan", 3. "Niobe" ja 5. "Narcissus"
  3. Rossini: Guillaume Tell Ouverture, englannintorvisoolo. (Lataa nuotti >>)
  4. Hakuajan jälkeen ilmoitettavat orkesteritehtävät

Hakemukset

Tehtävää haetaan sähköisesti osoitteessa www.ouka.fi/tyopaikat. Mikäli hakemusta ei ole mahdollista jättää sähköisesti, toimita hakemus osoitteeseen Oulun kaupungin kirjaamo, PL 27, 90015 Oulun kaupunki, käyntiosoite Torikatu 10 A. Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan opinnot, työkokemus, yhteystiedot ja käyttääkö hakija orkesterin pianistia koesoitossa. Oulu Sinfonia varaa oikeuden kutsua hakijat koesoittoon hakemusten perusteella. Hakemuksessa on mainittava tehtäväkohtainen diaarinumero OUKA/1960/2017.

Hakemukset on toimitettava 26.4.2017 klo 16.00 mennessä.

Lisätietoja

• www.oulusinfonia.fi

"Huittisten Hullu Puhallus" kisailtiin viime viikonloppuna 3.-5.2.2017.

C-sarjassa puhaltanut Tampereen Konservatorion Aaro Martikainen selvisi ainoana fagotistina huilistien dominoiman kisailun finaaliin. Aaroa säesti kilpailussa Ville Hautakangas.

Juuri kymmenen vuotta täyttänyt Timo Jäntin oppilas, tamperelainen Aaro Martikainen piti hyvin SOFSin lippua esillä maan laajimmassa nuorten puhaltajien kisailukatselmuksessa.

Toisessa kuvassa C-sarjan finalistit tuomareiden onniteltavina Risto Ryti-salin estradilla.

AaroMartikainenHuittistenHulluPuhallus Finalistit