stipendisotaveteraaneiltaTampereen keskusta-alueen perinteikkään oppilaitoksen Juhannuskylän koulun kevätjuhlassa nähtiin uudenlainen veteraaniperinteen siirtämiseen liittyvä avaus, kun koulun 3A luokan oppilas Aaro Martikainen vastaanotti sotavateraanien hänelle myöntämän kiitos- ja kannustusstipendin veteraanien hyväksi tehdystä työstä.

Tampereen konservatoriossa fagotin soittoa opiskeleva 10-vuotias virtuoosi vastaanotti järvisuomalaisen Puumalan Sotaveteraaniyhdistyksen lahjoittaman stipendin kiitoksena ansiokkaasta esiintymisestään yhdistyksen keväisissä 50-vuotisjuhlissa.

Stipendin lahjoittajat toivovat tällaisesta pienimuotoisesta palkitsemiskäytännöstä uuttaa yhdyssidettä koulujen ja veteraanityötä tekevien perinneyhdistysten välille. Silloin kuin aihetta paikallisesti on, perinteen vaalijat voisivat aivan hyvin symbolisella kiitoseleellä rakentaa veteraanityö- ja perinnesiltaa eri sukupolvien välille yhteistyössä paikallisten oppilaitosten kanssa.

Puumalan veteraaniyhdistyksen Suomi 100 -vuoden merkeissä tekemä uudentyyppinen idea ja aktivointiavaus ansaitsee vastavuoroisuus periaatteeseen nojautuvana, lapsia ja nuoria aktivoivana yhteistyökuviona veteraani- ja perinnetyöjärjestöjen kaiken tuen.

Paikallinen pieni ele suuren asian puolesta luo perustan ja lujan kivijalan tulevien polvien laaja-alaiselle perinnetyölle.