rooriorkesteri2

Ilmoittautumisaikaa jatkettu 20.8.2021 saakka, koska kilpailu siirtyi syksyyn.

Vanhat ilmoittautumiset ovat edelleen voimassa, ellei niitä erikseen peru. Tällä hetkellä kilpailuun on tulossa mukaan 50 nuorta soittajaa! 15.4.2021 mennessä ilmoittautuneille järjestetään pieni virtuaalitapahtuma toukokuulle, tästä tiedotetaan ilmoittautujia erikseen.

Suomen Oboe- ja Fagottiseura ry järjestää Turun Tuplaröörikilpailun yhteistyössä Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Turun ammattikorkeakoulun kanssa 17.-19.9.2021. Oppilaitokset tarjoavat kilpailua varten tarvittavat tilat osoitteessa Linnankatu 60, Turku. Kisa järjestetään Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahaston tuella.

Kilpailu on tarkoitettu Suomessa vakituisesti asuville nuorille oboisteille ja fagotisteille. Kilpailussa on molemmille soittimille kolme sarjaa, joissa on liikkumavaraa osallistujien syntymävuosien osalla.  

Kilpailijoilta ei peritä osallistumismaksua. Tapahtuman osallistujia sekä soittimia ei ole järjestäjän toimesta vakuutettu. Kilpailun tuomaristo pidättää oikeuden jakaa palkinnot oman harkintansa mukaan, myös muulla tavalla kuin tässä on ilmoitettu.  Lisäksi joka sarjassa voidaan jakaa  myös muita palkintoja, esim. leiristipendejä ja tuotelahjoja. 

Kilpailutoimikunta on kokoontunut vuonna 2020 kaksi kertaa. Toimikuntaan kuuluvat:  

 • Veera Pesu pj.
 • Satu Ala
 • Takuya Takashima
 • Etienne Boudreault
 • Jaakko Luoma. 

Kisajärjestäjillä on palkattuina pianistit kisaa varten. Heidät nimetään sarjakohtaisesti myöhemmin. Kilpailijan on mahdollista käyttää myös omaa pianistia omalla kustannuksellaan. Osallistujamäärästä riippuen lyhyt harjoitus pyritään tarjoamaan jokaiselle osallistujalle ennen omaa soittovuoroa, myös ennen finaalia. 

Ilmoittautumisaika: 1.1.2021-20.8.2021. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu. Uusi ilmoittautumisen deadline tiedotetaan, kun kilpailujen uusi ajankohta on päätetty.  

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään kilpailijan yhteystietojen lisäksi mm. medialupaa sekä mahdollisesti jo tiedossa olevaa ohjelmaa kestoineen. Huomaathan, että ilmoittautua voi aina 20.8.2021 saakka, joten kisaohjelmankin voi halutessaan vielä vaihtaa ennen annettua päivämäärää. 


SARJAT 

USEIN KYSYTTYÄ

 

Onko sarjoissa alaikärajaa?

 

Sarjoissa ei ole alaikärajaa. Eli esim.12v voi halutessaan osallistua Mestarit-sarjaan.

 

Ohjelman kesto?


Vapaavalintainen teos voi koostua vaikkapa sonaatin tai konserton 1. ja 2. osasta, ei kuitenkaan mielellään useiden eri säveltäjien useista pienistä teoksista. Jos konsertossa on pitkä alkusoitto, niin sitä voi halutessaan typistää, jos se on mahdollista tehdä tyylikkäästi. Teosten kestoa ei mitata sekuntikellolla vaan kestot on laadittu ensisijaisesti helpottamaan tapahtuman sekä sarjojen aikatauluttamista.

 

Järjestetäänkö kilpailu toukokuussa pandemiasta huolimatta?

 

Kilpailu pyritään järjestämään toukokuussa pandemiasta huolimatta. Kuitenkin kilpailutoimikunta joutui huhtikuussa päättämään kilpailun siirtämisestä syksyyn koronatilanteen vuoksi. Tilanne on edelleen epävarma ja tiukat rajoitukset ovat voimassa monin paikoin. Uudesta ajankohdasta tiedotetaan heti, kun mahdollista.

 

Kilpailun pakolliset teokset, milloin saan tietoa niistä?

 

Fagotin Mestarit-sarjan teos, Otto Virtasen säveltämä Sudoku Toccata lähetetään esitysohjeineen (video ja saateteksti) sarjaan ilmoittautuneille 10.2.2021 jälkeen.

Oboen ja fagotin Katselmus-sarjan teokset, Saku Mattilan RÖÖ RÖÖ RÖÖ SHHHHHHH Fantasia kahdelle röörille, oboelle, fagotille & pianolle, lähetetään sarjaan ilmoittautuneille 15.2.2021 jälkeen. Oboe- ja fagottistemmat ovat nähtävillä myös SOFSn nettisivuilla.

 

Fagotin edistyneet-sarjan teos, Timo Klemettisen säveltämä Klezmer-tyylinen Miekkonen, lähetetään sarjaan ilmoittautuneille 2.3.2021.

Oboen edistyneet ja mestarit -sarjojen teokset eli Jorma Valjakan oboelle ja pianolle säveltämät Epsilon sekä Epsilon II lähetetään ilmoittautuneille 3.3.2021.

 

Nopeiten materiaalin saa harjoittelua varten siis ilmoittautumalla kilpailuun heti. Kilpailun sihteeri voi myös toimittaa materiaalin sen erikseen tilanneille (opettajat, oppilaat yms.). Tilaukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Katselmussarja: v.2008 syntyneet sekä nuoremmat oboistit ja fagotistit. Vain yksi erä. 

Tähän sarjaan on mahdollista osallistua myös niiden 2006-2007 syntyneiden, jotka ovat soittaneet oboeta/fagottia vasta noin vuoden (17.9.2021 mennessä).

Sarjassa ei jaeta sijoituksia, vaan jokainen osallistuja saa diplomin palautteen kera.  Lisäksi jaetaan tuotelahjoja. 

 • Pakollinen teos: Saku Mattila: RÖÖ RÖÖ RÖÖ SHHHHHHH Fantasia kahdelle röörille, oboelle, fagotille & pianolle. Kilpailussa soitetaan joko oboe ja piano tai fagotti ja piano -versio. Katso säveltäjän videotervehdys >>
  Teokseen tutustumista varten: oboestemma, fagottistemma
  Koko materiaalin (nuotit, ohjeet ja säestysnauha) saat ilmoittautumalla kilpailuun. Opettajat voivat halutessaan pyytää teoksen nähtäväksi SOFSn sihteeriltä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 • Lisäksi yksi vapaavalintainen, pianon kanssa esitettävä teos, kesto max. 5 minuuttia. 

Edistyneet: v.2005- 2007 tai sen jälkeen syntyneet. Kisassa omat sarjat oboisteille ja fagotisteille. Vain yksi erä. 

1.palkinto 500€, 2. palkinto 300€ 3. palkinto 200€ 

Fagotit 

 • Pakollinen teos: Timo Klemettinen: Miekkonen. Nuotit toimitetaan kilpailuun ilmoittautuneille. 
 • Lisäksi yksi vapaavalintainen, pianon kanssa esitettävä teos, kesto max. 7 min.  

Oboet 

 • Pakollinen teos: Jorma Valjakka: Epsilon oboelle ja pianolle. Nuotit toimitetaan kilpailuun ilmoittautuneille.
  HUOM! Säveltäjä on muokannut kesäkuun alussa teoksesta hieman keveämmän version. Kilpailija voi päättää kumman version näistä esittää. Jos et ole saanut toista versiota, voit tilata sen sihteeriltä.
 • Lisäksi yksi vapaavalintainen, pianon kanssa esitettävä teos, kesto max. 7 min. 

Mestarit:  v. 2001 tai sen jälkeen syntyneet. Alkuerä ja finaali. Kisassa omat sarjat oboisteille ja fagotisteille.

1.palkinto 1000€, 2.palkinto 700€ 3.palkinto 300€ 

Fagotit 

Alkukilpailu 

 • Pakollinen teos: Otto Virtanen: Sudoku Toccata. Nuotit ja ohjeet toimitetaan kilpailuun ilmoittautuneille. Katso säveltäjän videotervehdys >>
 • Lisäksi yksi vapaavalintainen, pianon kanssa esitettävä tai sooloteos, kesto max. 10min. 

Finaali  

 • Toinen vapaavalintainen teos (sooloteos tai pianon kanssa esitettävä) 8-15min 

Oboet 

Alkukilpailu 

 • Pakollinen teos: Jorma Valjakka: Epsilon II oboelle ja pianolle. Nuotit toimitetaan kilpailuun ilmoittautuneille.
 • Lisäksi yksi vapaavalintainen, pianon kanssa esitettävä tai sooloteos, kesto max. 10min. 

Finaali  

 • Toinen vapaavalintainen teos (sooloteos tai pianon kanssa esitettävä) 8-15min 

 Esimerkkejä vapaavalintaisiksi teoksiksi